Spelmansstämma på Vallby Friluftsmuseum, Västerås

Söndagen den 29 juli 2018 kl 13.00

Som vanligt arrangerade Västerås Spelmansgille och Vallby Friluftsmuseum sin årliga spelmansstämma sista söndagen i juli. Prognosen för vädret lät inte alltför positiv. För säkerhets skuld flyttades stämman in i Missionshuset. Det var tur för det kom en rejäl åskskur medan stämman pågick.

Ett 40-tal spelmän slöt upp och missionhusets bänkar var välfylda under spelningarna. Särskilt trevligt var att också ”utsocknes” spelmän från till exempel Örebro, Enköping och Eskilstuna hade tagit sig hit.

När vi avverkat de sista allspelslåtarna hade det gått ett par timmar av eftermiddagen. Därefter fick vi tillfälle att ta en stärkande fikapaus. Och sedan blev det såklart buskspel på olika håll och kanter.

Det blev en trevlig stämma i alla fall. Både spelmännen och publiken verkade nöjda. Som vanligt har vi en del bilder från spelningarna.

Klicka på bilderna för att få en större bild.Här i Missionshuset ska vi hålla tillDet är Västerås spelmansgillets ordförande Lars Englund som sparkar igång genom att önska välkommenHär har vi listan över allspelslåtarna, några av låtarna spelades före uppspelningarna och några som avslutning
Nu är vi igångSom tur var så hade man inte eldat i kaminenDet är som vanligt Per Torelli som leder allspelet. - Men det gäller att läsa rätt.Här hr vi uppspelningslistan med sju grupperSom sig bör så börjar Västerås spelmansgilleAnders Hägg har börjat bli en fast besöare på VSGs stämmorDom börjar bli påhittiga med sina namn- ”Curry” spelar en heftig kryddblandningHans och Victoria hör också till våra fasta gästerConny Eriksson, Örebro har vi inte sett så ofta här – eller?Ralph var också en nykomlig som är välkommen åter
Två av VSGs munspelare, John-Erik och Bosse


Riksspelmanen John-Erik själv


Och så avslutar vi med några allspelslåtar


Till startsidan