Spelmansstämma lördagen den 3 december 2016 kl 14.00 i hörsalen, Västerås Stadsbibliotek
.
Västerås Spelmansgille håller traditionsenligt spelmansstämma i Västerås Stadsbibliotek första lördagen i december. Nu vr det dax igen 2016.
Spelmansgillets ordförande Leif Danielsen hälsade välkommen innan Per Torelli tog över och ledde allspelet. Allspelet delades som vanligt i två delar. Efter den första avdelningen med allspelslåtar blev det uppspel på scenen av olika grupper. Det är som åter igen Bosse Eriksson som håller ihop uppspelningarna. Spelmasstämman kolliderade även i år med en del andra evenemang, så det kom inte så många spelmän från omgivningen som det brukar. Gövle symfoniorkester hade samlats i Västerås konserthus i folkton. Så det var många spelmän som var där i stället. Några hann med båda ställen. De spelmän och publik som kom till biblioteket hade dock trevligt så vi höll på i två timmar i hörsalen. Spelmännen bjöds på fika, kaffe med lussekatter och pepparkakor. Sen blev det buskspel bland bokhyllor ute i biblioteket. Bilderna nedan dokumenterar händelseförloppet.

 Klicka på bilderna för att få en större bild.
 


StämmoaffischenAllspelslåtarnaDet var Leif, ordförande i VSG som önskade välkommenL
ite publik kom i alla fall


Några av gästerna från Eskilstuna


Spelmännen samlades till allspelet


Aros spelmän är en grupp innom gillet som gärna spelar till dansSpelmansgillets durspelgrupp är inte storJohn Erik Hammarberg samlade spelmansgillets munspelgrupp


John-Erik Hammarberg spelade några låtar solo


Bosse var som vanligt konferensierH
är en gruppering från Eskilstuna
Så var det det avslutande allspelet


Publiken höll ut

Till startsidan